Spikes Resa Del 3

Det är ett nytt år, 2014 och Spiken har hunnit fylla 3år.
 
Med lycka i mitt hjärta har min lilla hund överlevt ännu ett år utan allt för mycket bekymmer och besvär omkring sig. Nyår tyckte han dock var jobbigt för första gången sen han föddes men det han lugnade ner sig efter ett par om och men.
 
Dock har det här mer veterinären inte gått framåt. Vi har avvaktat då han mått bra en längre period och inte direkt känt att det varit aktuellt att tvinga iväg honom till veterinären när han mått bra. Men efter några månader skulle det visa sig att det jag trott varit "en välmående" hund troligen varit en hund i "okej" tillfälligt tillstånd.
 
Det hinner bli vår och börja bli varmt innan det känns som att någonting är fel.. igen. Spiken beter sig inte som han brukar och har fortfarande inte gått upp i vikt trots ökat matintag. Han pendlar mellan 4,6-5,1kg mellan veterinärbesöken och någonting står inte rätt till. 
 
Helt plötslig från ingenstans börjar Spike halta. Mina värsta farhågor väcks och jag tror då att han drabbats av Patella (Knäledsdysplasi) som han har i släkten. Dessutom gjorde jag ett av mina sista arbeten inom Djursjukvården om denna sjukdom så återigen kändes det som att världen rasade för oss.
 
Men när hans hälta plötsligt hoppar mellan ben, försvinner och kommer tillbaka så börjar jag bli allt mer osäker på min tidigare farhåga. Då spinner min hjärna på högvarv och mina fingrar börjar nästan brinna när jag desperat googlar efter svar. Svaren jag inte ville ha. 
 
Borrelia och Anaplasma hos Hund. Ingen av sjukdomarna är någonting man direkt vill bekanta sig med hos sin bästa vän och min rädsla blir större och större. Dessutom, vart ska man ta sin hund när veterinären man gått till i 3år helt plötsligt inte funkar. Då måste man inte bara hitta en ny veterinär utan även en ny veterinär som verkligen gör det den ska.
 
Räddningen fanns närmare än jag trodde. Den lokala veterinären i staden blev nämligen den först veterinären att verkligen vilja gå till botten med vad som är fel på min hund. Hon bekymrades över hans besvär och såg direkt till att prover skulle tas och att en utredning skulle påbörjas.
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Tina Andersson

En blogg om hur det är att leva med en sjuk hund och en ostabil hjärna. När man vill nå stora mål men begränsar sig själv. En kamp i vardagen mot en bättre framtid.

RSS 2.0