Spikes Resa Del 4

Varmt bemötande och en veterinär som bryr sig.
Det är precis vad vi behövt till lilla Spiken som numera snubblar i trappor,
sover halva dagarna och ibland inte ens orkar gå ut.
 
Efter något som kändes som en evighet så fick vi svar. Spike hade inte Borrelia men konstiga värden på trombocyter, gallsyrevärden och levern. Ännu ett prov påvisade normala värden på trombocyterna men lever- och gallsyrevärdena var värre än första provet.
 
Veterinären förklarade att sådana värden som Spike har, är så extremt ovanligt att en specialist måste undersöka honom. Detta gjorde att Spike bytte från Veterinärkliniken till Djursjukhuset. När det går så långt att veterinären skickar vidare en hund på detta sätt så förstår man direkt att någonting är riktigt fel.
 
På Djursjukhuset togs nya blodprover som skulle analyseras. Då Spike inte var lika trött som sist så behövdes ingen undersökning utav veterinären göras innan provsvaren var klara så vi fick snällt åka hem igen. Ännu en gång för mera väntan. Efter denna väntan så kom det tyngsta beskedet hittills.
 
Veterinären misstänker Porta Cava Shunt.
 
Med denna eventuella diagnos så lever vi idag i väntan på en ordentlig undersökning utav en av sveriges främsta veterinärer på området. Då sjukdomen tydligen är ovanlig i Sverige så är det inte alla veterinärer som kan hitta felen på ett vanligt ultaljud.
 
Den 12e Augusti ska vi göra ett ultraljud som då ska ge oss domen om sjukdomen är där eller inte. Och även om det går att operera eller inte. Fram tills dess går Spike på L/D Diet i kombination med tillskottet Denamarin för att minska belastning utav lever.
 
För er som är nyfikna på vad detta är för sjukdom eller har frågor så kommer jag länka lite artiklar och sidor längst ner i inlägget.
 
 
Det är tufft att skriva om och många tårar fälls när man delar med sig om sådant här som påverkar en så starkt. Men då jag själv många gånger letat, sökt och försökt hitta bra info så slutar det oftast i samma info på olika sidor. Om min hund fastställs med diagnosen, så kommer jag skriva vår variant av sjukdomen för det behöver inte se likadant ut för alla.
 
Information om Porta Cava Shunt:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Tina Andersson

En blogg om hur det är att leva med en sjuk hund och en ostabil hjärna. När man vill nå stora mål men begränsar sig själv. En kamp i vardagen mot en bättre framtid.

RSS 2.0