Spikes Resa Del 5

Dagen kom till slut. Den stora dagen, då det fick bära eller brista. Inombords bar det åt att brista men utåt fanns inga andra alternativ än att försöka stå stark. För de stackars små liven känner av sinnestämningar så lätt att det bara orsakar lidande om man står där och ger ut fel signaler.

Som lovat så fick vi träffa en specialist. Dock 45 min efter våran bokade tid. Det var en väldigt lång väntan i rummet på polikliniken och runt omkring hördes tjutande och pipande hundar. Trots detta så höll Spike ett ovanligt lugn. Den lilla veterinärrädda hunden gick runt och nosade och la sig sedan ner i väntan på det okända.
 
När veterinären väl var på plats skulle vanlig frågor inom allmän tillståndet frågas och lite lätt kring sjukdomshistorian. Detta eftersom att journalen inte riktigt gav honom en full bild av vad det var han hade att göra med framför sig. Efter det lilla samtalet gjordes en allmän palpering av Spikes kropp. Han kände igenom kroppen och när han kom till buken fick Spike ett spel och ville i princip döda veterinären. Så där ordinerades lugnande.
 
Efter knappt 5 minuter i ett mörkt rum var Spike helt däckad. Var en ovanligt snabb procedur och efter ett tag tog vi oss vidare till ultraljudsundersökningen. Väl inne på ultraljudet konstanterade vet. att det inte var någon shunt att skåda runt levern och att levern i sig såg ut att vara i normalt skick. Varken ändringar på struktur eller storlek.Så då återkom rädslan att ännu en veterinär skulle komma och säga att diagnosen är okänd.
 
Men när jag fått bära tillbaka min spagettihund till polikliniken så kom veterinären tillbaka efter en stund. Ännu ett samtal stod innanför dörren. En leverskada var konstanterad då Spike har extrema värden både i levern och på gallsyran. Men då inget sågs på ultraljudet så fanns två alternativ. Antingen skulle man ta en leverbiopsi för 10.000kr och analysera den i hopp om att det kanske skulle visa vad felet var. Eller också så kunde man behandla symtomen och avvakta med biopsin. Ifall värdena påverkas till det bättre så är inte biopsin något absolut aktuellt.
 
Efter en tids fundering och prat med veterinären kom vi fram till att Spike ska fortsätta sin diet Hill's L/D i kombination med Denamarin samt att han ska medicineras dagligen med Ursofalk. Därefter om ungefär 6 månader så ska han tillbaka till veterinären för nya blodprover.
 
Även om man önskade en frisk hund så visste man att det inte skulle vara vad man fick med sig hem. Däremot tar jag hellre en hund som kan må bra med tillskott och medicinering än en hund som kan få krampanfall och dö på pricken. Detta var något av det bästa som kunde hända.
 
Slutgiltlig diagnos: Kronisk leverinflammation.
Nu hoppas vi att resan är slut.
<3
 
 
Anonym
2014-08-16 @ 16:39:53

Har du skype?
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Tina Andersson

En blogg om hur det är att leva med en sjuk hund och en ostabil hjärna. När man vill nå stora mål men begränsar sig själv. En kamp i vardagen mot en bättre framtid.

RSS 2.0